Følg os Følg os

Hvad er der for enden af regnbuen?

Efteråret 2009

”Hvad er der for enden af regnbuen?” handler i bund og grund om mennesker og skæbner.

Persongalleriet består af akademikeren Lars, der ved mere om Islam end muslimen Samuel, som er matematisk funderet, noget som den forkælede Pernille fra Holbæk slet ikke har forstand på. Til gengæld går hun meget op i sociale aktiviteter og bekymrer sig meget for sine venner, hvilket håndværkeren Kaare hellere blander sig udenom.

De fire unge mennesker skal flytte ind på Schandorffsvej i en renoveret villa, som er indrettet til et kollektiv. På indflytningsdagen finder de unge mennesker ud af, at en ubuden gæst har levet en uges tid i deres stue. Narkomanen Picasso, som ingen ved hvem er, end ikke Picasso selv, har svinet stuen til og levet så primitivt som man kan forestille sig – indflytterne får smidt narkomanen ud, men alligevel trænger Picasso sig på og får, efter en lang diskussion, lov at bo i kollektivet julen over.

Inden længe har Picassos tilstedeværelse, præsenteret gennem komik, forårsaget en kædereaktion af interne konflikter og skeletter, der falder ud af skabe. Måske er vores arketypiske unge mennesker, ikke helt som vi virkelig troede de var.

Under den komiske overflade handler stykket om eksistens: Hvorfor er vi sat her på jorden, og hvad skal vi gøre med dét, vi er født med? Handlingen trækker på filosofiske titaner som Sartre, Blixen og Camus, men også forfatteren selv, giver sit bud på et svar til ”hvorfor er vi til?”

 

Instruktion og manuskript: Morten Dahl Lützhøft

Camilla Skov Thomsen
Rikke Wendt Jørgensen
Jonas Jensen
Rasmus Damgaard Ferdinandsen
Steffen Rosenkjær Kristiansen